Du er her: Hjem / Om Grieg 07 / Styret /

STYRET
Herman Friele: Styreleder. Ordfører i Bergen
Friele er mangeårige direktør og hovedeier av Kaffehuset Friele. Han har vært ordfører i Bergen siden 2003. Tidligere styreleder i Edvard Grieg Museum, Troldhaugen og Siljustøl.

Ingrid Maria Hanken: Førsteamanuensis og prorektor Norges Musikkhøgskole
Hanken er førsteamanuensis i pedagogikk og har utarbeidet en rekke læreplaner for skoleverket, fritidsmusikklivet og høyere utdanning. Blant hennes oppdragsgivere utenfor NMH er Statens Balletthøgskole, Kirke- og utdanningsdepartementet, Universitetsrådet, Norsk Musikkskoleråd, Kungliga Musikaliska Akademien, Landslaget Musikk i Skolen, Nordisk Musikkpedagogisk Union og International Society for Music Education.
 
Signe Bakke: Førsteamanuensis i klaver ved Griegakademiet
Hun var 18 når fikk hun 1. pris i Ungdommens Pianomestre, og 23 når hun debuterte i Universitetets Aula. Hun har vært solist med flere norske orkestre og vært mye benyttet som akkompagnatør og kammermusiker. Bakke spiller regelmessige konserter på  Troldhaugen og spilte inn en CD med utvalgte stykker av Edvard Grieg i 2001.
 
Synne Skouen: Komponist
Utdanning som komponist ved musikkhøgskolene i Wien og Oslo, 1969-1976. Kritiker i Arbeiderbladet fra 1975-1985. Redaktør for BALLADE fra 1977 til 1986. Musikksjef i NRK P2 fra 1993-1999, kultursjef i NRK 1999-2001. Leder for Norsk komponistforening 2002-2006. Blant hennes verk er musikken til den helaftens balletten «Volven» ved Den Norske Opera, videooperaen «Dusj», og fjernsynsfabelen «Froskeprinsen». Har komponert musikk for ulike kammerbesetninger, kor og orkester. Oppdrag som festspillkomponist ved flere festivaler, senest ved Grieg-festivalen i Oslo 2006.
 
Hilde Bjørkum: Festivalsjef
Pedagogisk utdannet, tidligere musiker, danser, organisasjonssekretær. Bjørkum var med å starte Førde Internasjonale Folkemusikkfestival der hun fortsatt er kunstnerisk og administrativ leder. Festivalen er Skandinavias største flerkulturelle musikkarrangement. Bjørkum er en sentral norsk musikketnolog, og bla. medlem av Norsk Kulturråds fagutvalg for musikk og Utenriksdepartementets utvalg for støtte til profesjonelle musikere i utlandet.
 
 
Therese Jebsen: Raftohuset
Siviløkonom NHH, daglig leder for stiftelsen Egil Raftos hus siden 1997. Huset har to hovedformål: Drift av huset som et arbeidsfellesskap for menneskerettighetsorganisasjoner, og undervisnings- og formidlingsprosjekter knyttet til menneskerettigheter. Bruk av kunstneriske virkemidler i undervisningen inngår i stiftelsens arbeid.
 
Lorentz Reitan: Bergen filharmoniske orkester
Utdannet musikkpedagog. Han har undervist ved Bergen lærerskole (nå Høgskolen i Bergen), vært festspilldirektør i to perioder, direktør og nå spesialrådgiver i Bergen filharmoniske orkester. Han hadde ansvaret for Sæverud-jubileet i 1997 og skrev da  en biografi om Harald Sæverud. Han har og har hatt en rekke verv i norsk kulturliv.
 
Svein Berge: Röyksopp
Utgjør 50 % av musikkduoen Röyksopp, som har solgt over en og halv million CD’er internasjonalt med omfattende turnevirksomhet i tre verdensdeler. Spydspiss for norsk musikkeksport. Røyksopp har med base i Bergen, produsert og remikset en rekke band og artister, og har blant annet arbeidet for internasjonale størrelser som Coldplay, Peter Gabriel og Beck.
 
Ingebjørg Engel Astrup: Fylkeskultursjef Hordaland fylkeskommune
Tidligere kultursjef i Os kommune. Hun har vært ansatt i administrasjonen i de store kultursatsingene i Norge som kulturavdelingen i LOOC og i Kulturby Bergen 2000. Hun har vært ansatt i kunstfaglige stillinger på Hordaland kunstsenter og Nordisk kunstsenter i Helsingfors.
 
 


Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version