Du er her: Hjem / Hjem /

 
GRIEGILEUM
04. desember 07
Ny Musikks Komponistgruppe har tatt initiativ til Griegileum, et prosjekt hvor fire komponister har bearbeidet klavermusikk av Grieg.
 
Utgangspunktet er klaverstykker som mange piano-elever selv har spilt: "Sommerfugl", "Liten fugl" og "Brudefølget drar forbi", men med sinustoner, støy og litt av hvert annet er materialet blitt totalt forandret, skriver Bodil Johanne Jensen om prosjektet på NRK sine nettsider.
 
Jensen har laget et program med griegilantene, som altså sendes 5. og 12. desember. 

Her kan man høre de nye stykkene - men Jensen lar også komponistene komme inn på diskusjonen rundt Edvard Grieg som har vært sentral i Grieg-året: Hva betyr musikken hans for oss, i dag? Hva skal vi med ham? Og hva kan vi bruke ham til?

Les mer om prosjektet på NRKs nettsider, og hør Musikk i Brennpunktet på nett her.


Erik Dæhlin er en av de involverte komponistene i prosjektet
Foto: Mona Møllebakken 
 
 
 
ARKIV:
03.03.08 Vi vil hevde at bidragene fra både offentlige og private bidragsytere har gitt god avkastning – og at Grieg-markeringen 2007 viser at investering i nasjonale kulturjubiléer er god butikk, dersom de håndteres på rette måten, skriver direktør Grung Moe om Grieg 07s sluttrapport som blir presentert i morgen. Fra denne artikkelen kan du laste ned dokumentet.

19.12.07 Fra januar 2008 vil Bergen Offentlige Bibliotek overta Grieg 07s nettsider.

15.12.07 Vi ønsker alle Grieg-interesserte en god julefeiring og godt nyttår! Fra denne linken finner du vårt julekort.

04.12.07 Ny Musikks Komponistgruppe har tatt initiativ til Griegileum, der fire komponister har bearbeidet klavermusikk av Grieg. De nye Grieg-stykkene, sendes på NRK P2, 5. og 12. desember.

03.12.07 - Alle har hørt lyden av vann, men jeg ønsker å presentere lyden på en slik måte at den når ut og griper tak i deg på en ny måte, sier Natasha Barrett om sitt bidrag til Sleppet.

Gå til arkiv


Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version