Du er her: Hjem / Hjem /

 
GENERASJONSKORET GJØR GRIEG
28. november 07
Søndag 2. desemberkl. 15.30,  vil Generasjonskoret/Buolvvat hylle Edvard Grieg og hans musikk på en matiné i Sparebank 1 sin festsal i Tromsø.
 
 I en pressemelding skriver koret at de i år  i tillegg til ungdomskor, også har med barn i sine rekker. Yngste korist på scenen vil være tre år og eldstemann 80; et virkelig generasjonskor med andre ord!
 
Grieg var en allsidig komponist med stor bredde og variasjon i sin produksjon, og koret ønsker med sin forestilling å vise glimt av dette som preget Griegs komponistgjerning.

Korister, solister og musikere vil derfor framføre salmer, barnesanger, sanger fra Henrik Ibsens dramaer og fra Op.33; "12 Sange til Digte af A.O. Vinje", og håper at "Vaaren", framført av ungdomsgruppa i koret, vil varme særskilt i vintermørket.

Korets to dirigenter, Herborg Rundberg og Liv Mæsel Rundberg vil spille noen av Griegs stykker for klaver: Fra Holbergsuite og Baadnlåt, samt fra Lyriske stykker. 
 
Til denne blir det ballett ved Simone Grøtte Pedersen, Anneli Rundberg og Kaisa Soleng Rundberg, koreografert av Simone, nylig vendt hjem fra turne i Australia.

Forestillingen blir avsluttet  med Norsk dans nr. 2, spilt firhendig av de to dirigentene.

Generasjonskoreti Tromsdalen kirke
 
 
 
 
 
 

 
 

 

ARKIV:
19.12.07 På nyttårsaften kunne man høre det siste programmet i UNG Grieg. Vi takker NRK for godt samarbeid i Grieg-året!

28.11.07 Søndag 2. desemberkl. 15.30, vil Generasjonskoret/Buolvvat hylle Edvard Grieg og hans musikk på en matiné i Sparebank 1 sin festsal i Tromsø.

21.11.07 Professor Harald Herresthal, som nylig deltok under vårt Grieg/Dreyfus-seminar i Paris er aktuell med utgivelsen av to nye bøker. Les mer her.

20.11.07 G-kraft er i gang, og Erik Bjørnskau i Aftenposten gjorde mandag et intervju med bidragsyterne den første kvelden. Vi har lenket opp til artikkelen.

12.11.07 Japan er det eneste landet utenfor Norge med en egen, nasjonal Griegkomité. I september og oktober gikk flere store Grieg-arrangementer av stabelen. Aftenposten var til stede, les deres rapport her.

Gå til arkiv


Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version