NRK OG GRIEG
19. desember 07
I romjula får du to nye sendinger med UNG Grieg. Og på årets siste dag går også seriens aller siste program på lufta.
 
Det skriver Anne Christine Bratt på NRKs nettsider, hvor du finner alle de 66 lyriske stykkene fremført av norske ungdommer fra hele landet.
 
De to siste stykkene i rekken er "Forbi" og - selvfølgelig - "Etterklang", fremført av Andreas Gunvordal Johansen og Olga Abilova.
 
Sendinger 27., 28. og 31. desember,  klokka 12.50.
 
UNG Grieg er en del av NRKs Grieg-satsning, som blant annet har bestått av egne nettsider, et radio-prosjekt hvor alle Griegs lyriske stykker ble spilt av kulturskoleelever, gratis Podcast med Griegs musikk, egne KORK-konserter, TV-produksjon av Grieg galla i Bergen under festspillene i mai samt av BFO sin Grieg-feiring i september, og dessuten en egen dokumentar om Leif Ove Andsnes og Griegs "Ballade".

En ung Grieg
Foto: Bergen Offentlige Bibliotek 
 
 
 
ARKIV:
19.12.07 På nyttårsaften kunne man høre det siste programmet i UNG Grieg. Vi takker NRK for godt samarbeid i Grieg-året!
LES MER

28.11.07 Søndag 2. desemberkl. 15.30, vil Generasjonskoret/Buolvvat hylle Edvard Grieg og hans musikk på en matiné i Sparebank 1 sin festsal i Tromsø.
LES MER

21.11.07 Professor Harald Herresthal, som nylig deltok under vårt Grieg/Dreyfus-seminar i Paris er aktuell med utgivelsen av to nye bøker. Les mer her.
LES MER

20.11.07 G-kraft er i gang, og Erik Bjørnskau i Aftenposten gjorde mandag et intervju med bidragsyterne den første kvelden. Vi har lenket opp til artikkelen.
LES MER

12.11.07 Japan er det eneste landet utenfor Norge med en egen, nasjonal Griegkomité. I september og oktober gikk flere store Grieg-arrangementer av stabelen. Aftenposten var til stede, les deres rapport her.
LES MER

Gå til arkiv