NORWEGIAN SONG
08. september 07
Dag Arnesen Trio har gjort suksess med CDen "Norwegian Song" som utkom tidligere dette året, med en samling jazz-tolkninger av norske folketoner, samt Edvard Grieg og Ole Bull. Søndag presenteres et utdrag av disse stykkene. 
 
Dag Arnesen Trio består av Dag Arnesen (piano), Terje Gewelt (kontrabass) og Pål Thowsen (trommer).
 
I februar i år ga trioen ut CD-en «Norwegian Song». Mottakelsen fra så vel presse som publikum har vært fantastisk. Anmelderne har stort sett trillet til terningkast 6, og CD-en har solgt i tusenvis både hjemme og i utlandet.
 
"Fra første til siste tone demonstrerer den upåklagelig samspilte trioen Dag Arnesen, klaver; Terje Gewelt, bass og Pål Thowsen, trommer dyp respekt for det opprinnelige materialet, enten det dreier seg om Grieg eller tradisjonelle temaer som ingen trolig kjenner opphavet til", skriver Stein Kagge i denne anmeldelsen i Aftenposten, og påpeker videre at tiden har endret seg siden Duke Ellington på 1960-tallet opplevde å få sin jazzifisering av Peer Gynt-suiten forbudt solgt i Norge.
 
I Fredrikstad Blad ble innspillingen belønnet med terningkast 6 av Jan-Kåre Fjeld.
 
"Ingen grunn til ikke å dele denne musikalske nytelsen med gode venner heller. For det er en utsøkt perlerad av norske folketoner og sanger som trioen her gir sine egne svært stemningsfulle, og sofistikert improviserte, tolkninger av", skriver Fjeld.
 
Siden plateutgivelsen i februar -07 har trioen spilt en rekke konserter og deltatt på flere festivaler.

Dette er første gang prosjektet «Norwegian Song» presenteres i Bergen. Ved denne konserten vil vi få høre trioen presentere stoff fra CD-en pluss noe nytt materiale. I tillegg blir det en avdeling i samspill med Hansakvartetten og sangeren Wenche Gausdal.

I noen år har Dag Arnesen hatt gående et prosjekt hvor han blander jazzkvartett med klassisk strykekvartett. Første gang dette ble gjort var i operahuset i Hanoi, 17. mai 2004. Vi får høre norske folketoner og komposisjoner av Edvard Grieg og Ole Bull. Musikken er bearbeidet og arrangert av Dag Arnesen
 

CD-cover, Norwegian Song
 
Dag Arnesen Trio
 
  

 

 
 

 

ARKIV:
19.12.07 På nyttårsaften kunne man høre det siste programmet i UNG Grieg. Vi takker NRK for godt samarbeid i Grieg-året!
LES MER

28.11.07 Søndag 2. desemberkl. 15.30, vil Generasjonskoret/Buolvvat hylle Edvard Grieg og hans musikk på en matiné i Sparebank 1 sin festsal i Tromsø.
LES MER

21.11.07 Professor Harald Herresthal, som nylig deltok under vårt Grieg/Dreyfus-seminar i Paris er aktuell med utgivelsen av to nye bøker. Les mer her.
LES MER

20.11.07 G-kraft er i gang, og Erik Bjørnskau i Aftenposten gjorde mandag et intervju med bidragsyterne den første kvelden. Vi har lenket opp til artikkelen.
LES MER

12.11.07 Japan er det eneste landet utenfor Norge med en egen, nasjonal Griegkomité. I september og oktober gikk flere store Grieg-arrangementer av stabelen. Aftenposten var til stede, les deres rapport her.
LES MER

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet