Du er her: Hjem / Hjem /

 
VELLYKKEDE ARRANGEMENT I VENEZUELA
25. september 07

Fra den norske ambassaden i Venezuela har vi mottatt følgende rapport om deres tre arrangementer i forbindelse med Grieg-markeringen dette året.
 
Arrangementene var som følger:

1. Sopranen Maria Kvarving Sølberg og pianisten Steffen Horn sammen med Venezuelas symfoniorkester
 
I forbindelse med 100-års markeringen for Edvard Griegs død arrangerte den norske ambassaden i Caracas en stor Grieg-konsert den 11. mai 2007 i samarbeid med Statoil og UNDP. Venezuelas nasjonale symfoniorkester Simón Bolívar (FESNOJIV) spilte sammen med to unge og lovende norske musikere; pianisten Steffen Horn og sangerinnen Marita Kvarning Sølberg.
 
Før pause ble det fremført sørgemarsj over Rikard Nordraak, verker fra Peer Gynt i tillegg til at Sølberg sang fem sanger. Etter pausen fremførte Horn Griegs klaverkonsert i a-moll. Konserten ble avholdt for full sal i Venezuelas mest anerkjente konsertlokale Teatro Teresa Careño med plass til 400 tilskuere. Stemningen var svært god og konserten var meget vellykket takket være et drivende godt orkester sammen med de dyktige norske utøverne som begge selv var svært fornøyde. 
For å sette Grieg-markeringen i en norsk kontekst viste ambassaden kortfilmen ”Visiones de Noruega” på storskjerm før konserten, umiddelbart etterfulgt av en kort reklamefilm om Statoils CSR-arbeid.
 
FESNOJIV er etablert som et senter i verdensklasse for opplæring i klassisk musikk. Orkesteret har lokallag over hele Venezuela, og rundt 250 000 barn og unge tilbys musikkopplæring, hvorav de fleste fra fattige familier. Således fungerer fundasjonen som et viktig sosialt program. FESNOJIV mottar aktiv støtte fra UNDP Venezuela til innkjøp av instrumenter samt konstruksjon av et nytt musikk-konservatorium.
 
FESNOJIV gir barn- og unge med talent muligheter, og flere har blitt ansatt ved musikkinstitusjoner over hele verden (ref. sjefsdirigenten Gustavo Dudamel ved Göteborgs Symfoniker). Grieg-notene som ble kjøpt inn til konserten ble gitt som gave til orkesteret.  
  
2. Maracay-kvartetten og pianisten Rosa Mirtha Urquiza Icaza.

Ambassaden i Caracas arrangerte i samarbeid med Asociación Cultural Pro Música de Camara en konsert til minne om Edvard Grieg søndag 13. mai 2007.
 
Maracay-kvartetten og pianisten Rosa Mirtha Urquiza Icaza spilte Griegs sonate nr 2 og 3 for fiolin og piano samt kvartett op. 27. Konserten ble holdt i det nydelige kolonistil-museet Quinta de Anauco som er omgitt av flotte haver. Oppmøtet var svært godt og publikum bestod i hovedsak av venezuelanere med interesse for klassisk musikk.

3. Kristhyan Benítez spilte Griegs klaverkonsert i a-moll sammen med barne- og ungdomsorkesteret til FESNOJIV.

Den venezuelanske pianisten Kristhyan Benítez spilte Griegs klaverkonsert i a-moll for en tilnærmet fullsatt Aula Magna ved Universidad Central de Venezuela (1800 seter) sammen med barne- og ungdomsorkesteret til FESNOJIV den 11. februar 2007.

KonsertProgram 11. mai 2007:

Peer Gynt Suite I
Morgenstemning / Por la mañana / Morning Mood
Aases død / La muerte de Aase / The Death of Aase
Anitras dans / La danza de Anitra / Anitra’s Dance
Dovregubbens hall / En el palacio del rey de la montaña / In the Hall of the Mountain King
Våren / Primavera / Last Spring
En svane / El cisne / A Swan
Ved Rondane / Rondane / At Rondane
 
Peer Gynt Suite II
Ingrids klage / Lamento de Ingrid / Ingrids Lament
Arabisk dans / Danza árabe / Arabian dance
Peer Gynts hjemfart / El regreso de Peer Gynt / Peer Gynts Homecoming
Solveigs vuggesang / Solveigs canción de cuna / Solveigs Cradle Song
Solveigs sang / La canción de Solveig / Solveig’s Song
 
INTERMEDIO

Sørgemarsj over Rikard Nordraak / Marcha fúnebre en honor a Rikard Nordraak / Funeral March in Memory of Rikard Nordraak
Klaverkonsert i a-moll / Concierto para piano en La menor / The Piano Concert in A Minor.

 

Marita Sølberg
 
 
Steffen Horn
Foto: Jörg Wiesner
 
 
ARKIV:
25.09.07 Fra den norske ambassaden i Venezuela har vi mottatt følgende rapport om deres tre arrangementer i forbindelse med Grieg-markeringen dette året.

12.07.07 De norske ambassadene rundt om i verden deltar aktivt i markeringen av Grieg-året. I Bosnia-Herzegovina ble Griegåret innledet 18. juni...

07.07.07 Ambassadør i Romania, Leif Arne Ulland, rapporterer til Grieg 07 om en rekke arrangement og satsinger som den norske ambassaden i Romania har vært og vil være involvert i gjennom året. Her kan du lese mer om dem.

30.05.07 Interessen for norsk kultur er sterk i Litauen, hvor man har gjennomført flere arrangementer i anledning Grieg-markeringen.

29.05.07 De tre unge musikerne Catharina Chen (fiolin), Joachim Knoph (klavér) og Bo Jing Li (kontrabass) er invitert til Shanghai for å å holde en offentlig konsert i den kjente “Jin Mao”- konsertsalen.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version