Du er her: Hjem / Hjem /

 
HITS OG KONTINENTALE IMPULSER
05. september 07
Denne helgen besøker MiN-ensemblet fra Nordland Bergen. De har to konsertprogram å by på: Ole Bulls-Hits og Kontinentale impulser.
 
MiNensemblet fra Nordland er et ettertraktet kammerensemble som de siste årene har markert seg som særlig nyskapende og ivrig på å utprøve nye uttrykksmåter og former. Konsertene deres høster lovord både hjemme og ute, nå sist ved en vårturné i Russland og en musikkteaterproduskjon «White Brain Wash», som kommer på Norgesturné neste vår. MiNensemblet reiser med varierte besetninger og ulike program. Repertoaret har dynamikk og bredde og spenner fra tidlig musikk til samtidsmusikk.
 
I Bergen får vi oppleve både den humoristiske og løsslupne utgaven av ensemblet gjennom «OleBullsHits» og kammermusikalske mesterverk i «Kontinentale impulser» på lørdag.
 
OleBulls-Hits
Publikum kan glede seg til et uforglemmelig møte mellom kjente og kjære nasjonale musikkskatter og skeive taktarter, overraskende vendinger og nye tonedrakter, alt sammen arrangert av Bjørn Andor Drage. MiNensemblet er også stolte over å ha med en gjest - Susanne Lundeng fra Nordland.
 
Musikken som skal spilles på konserten har allerede høstet mange lovord fra kritikere. Da CD-en «OleBullsHits» kom ut høsten 2006 var dette noen av utsagnene: «Eminent lek med gamle kjenninger» og «Herlig radbrekking!»
 
Kontinentale impulser

 

Under MiN-ensemblets lørdagskonsert får vi høre musikk av den finske komponisten Kaija Saariaho - "Cendres", samt verker av Edvard Grieg (Andante con moto), Franz Berwald (Septett B-dur) og Ernst von Dohnányi (Sekstett C-dur)MiN-ensemblet
Foto: Trym Ivar Bergsmo
 

 
ARKIV:
25.09.07 I denne anmeldelsen som vi viderebringer fra Bergens Tidende, skriver Espen Selvik om MiN-ensemblets konsert under Septemberfestivalen.

17.09.07 I anledning Grieg-året skal pianisten Joachim Kjelsaas Kwetzinsky til St. Petersburg og Athen for å fremføre Griegs klaverkonsert i a-moll.

05.09.07 Denne helgen besøker MiN-ensemblet fra Nordland Bergen. De har to konsertprogram å by på: Ole Bulls-Hits og Kontinentale impulser.

04.09.07 5. og 6. september markerer BFO 100årsdagen for Griegs død med Grieg galla. Leif Ove Andsnes er solist i amoll-konserten, mens en rekke skuespillere medvirker ved utdrag av Peer Gynt i konsertversjon.

31.08.07 EKKO 2007 samarbeider dette året med Grieg 07 og Rikskonsertene. Fredag kveld kunne dermed improbandet Puma og Lasse Marhaug oppleves på Landmark.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version