Du er her: Hjem / Hjem /

 
GRIEGORIANSK OG GRIP GRIEG
25. november 07
"I samarbeid med Grieg 07 har Drivhuset laget prosjektet "Griegoriansk" - en ny modell for kreative verksteder inspirert av Grieg - og gregoriansk sang.
 
Jon Halvor Bjørnseth leder prosjektet, og skisserer i denne artikkelen hvordan verkstedet er lagt opp.
 
I februar ble de første prosjektene gjennomført, ved Skranevatnet skole. Her kan du lese mer om hva 6.-klassene ved denne skolen gjorde, og du kan dessuten høre noen resultater av arbeidet.
 
Grieg Grieg 
Nytt av høsten er dessuten prosjektet "Grip Grieg". Inspirert av Sampleren Grieg inviterer de her alle elever til å gripe tak i Griegs toner - og lage nye digitale kloner.
 
Elevene oppfordres til å bruke den nye "Hurtigmikseren" eller DSP og lage noe helt nytt basert på biter av mesterens musikk.
denne siden finner du frem til de ulike verktøyene. 
 
G-konk
Alle de Grieg-baserte lydfilene som sendes inn eller lastes opp på musikkverksted.no blir med i G-konk, musikkverkstedets Grieg-konkurranse. En jury velger de beste bidragene, som får heder, ære og fine premier. Les mer om konkurransen her.
 
Det er fortsatt mulighet for skolene å få et Grip Grieg-besøk, og Bjørnseth beskriver dagsopplegget på denne siden.
 
Den øvrige turneplanen for Grip Grieg (Griegoriansk) er:

12/11 Hasle skole, Oslo
14/11 Haneborg skole, Aurskog-Høland
28/11 Bondi skole (Asker)  (bekreftes senere - kan bli flyttet til 7. desember)
29/11 Vardåsen skole, Asker
30/11 Vardåsen skole
3/12 Vardåsen skole
4/12 Hasle skole
5/12 Hasle skole
6/12 Bråte skole, Aurskog-Høland


 
ARKIV:
03.03.08 Vi vil hevde at bidragene fra både offentlige og private bidragsytere har gitt god avkastning – og at Grieg-markeringen 2007 viser at investering i nasjonale kulturjubiléer er god butikk, dersom de håndteres på rette måten, skriver direktør Grung Moe om Grieg 07s sluttrapport som blir presentert i morgen. Fra denne artikkelen kan du laste ned dokumentet.

19.12.07 Fra januar 2008 vil Bergen Offentlige Bibliotek overta Grieg 07s nettsider.

15.12.07 Vi ønsker alle Grieg-interesserte en god julefeiring og godt nyttår! Fra denne linken finner du vårt julekort.

04.12.07 Ny Musikks Komponistgruppe har tatt initiativ til Griegileum, der fire komponister har bearbeidet klavermusikk av Grieg. De nye Grieg-stykkene, sendes på NRK P2, 5. og 12. desember.

03.12.07 - Alle har hørt lyden av vann, men jeg ønsker å presentere lyden på en slik måte at den når ut og griper tak i deg på en ny måte, sier Natasha Barrett om sitt bidrag til Sleppet.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version