Du er her: Hjem / Hjem /

 
G-KRAFT
09. november 07
I anledning 100-års markeringen av Edvard Griegs død, dreier Oslo Strykekvartett (OSK) årets festivalprogram omkring Griegs musikk, med et bearbeidet, konfronterende og humoristisk blikk.

OSKs cellist, Øystein Sonstad, har omarrangert en rekke av Griegs mest sentrale komposisjoner, ”Ballade i g- moll”, Bjørnsons melodrama ”Bergljot”, og hele ”Peer Gynt”! Han har også fullført Griegs ufullendte F- dur kvartett, i Griegs eget tonespråk.

Under festivalen blir det dessuten arrangert debatt under åpningskonserten, der innlederne Knut Olav Åmås, Anne Oterholm og Tore Vagn Lid diskuterer “Dagens kunstnerrolle: Humanist eller narsissist?"

Programmet er som følger:
 
Mandag 26. november kl. 19.00
"Konfrontasjon"
"Dagens kunstnerrolle: Humanisteller narsissist?"
Innledere:
Debattredaktør Knut Olav Åmås
Forfatter Anne Oterholm
Regissør Tore Vagn Lid

Folkemøte med innledere, debatt og konsert!
Edvard Grieg: Strykekvartett i g-moll op.27.

Arrangement i samarbeid Musikkinformasjonssenteret MIC.

Onsdag 28. november kl. 19.30
"Ballade"

Edvard Grieg:
"Ballade i g- moll" for klaver,
arrangert for strykekvartett av Øystein Sonstad.

"Bergljot"
Resitasjon: Lise Fjeldstad.

Edvard Grieg/ Øystein Sonstad:
Strykekvartett i F- dur, fullført i fire satser av Øystein Sonstad.

Fredag 30 november kl. 12.00, 15.00 og 17.00
Peer Gynt for barn

Oslo Strykekvartett spiller, dramatiserer og leker seg igjennom hele Ibsen/ Griegs ”Peer Gynt” på 50 minutter.

Lørdag 1. desember kl. 18.00
Gynt-kraft

Avslutningsforestilling:
En musikalsk helaften med ”Peer Gynt”, fullt av overraskelser!
Gjester: Sangere fra Nordic Voices.

Samtlige arrangement finner sted i Nasjonalbiblioteket i Oslo,
Henrik Ibsens gate 110


Oslo Strykekvartett med fiolinist dette halvåret
 

Oslo Strykekvartett, gammel besetning
Foto: I. Sonstad
 
Edvard Grieg danner utgangspunkt for festival og debatt
Foto: Bergen Offentlige Bibliotek 
 
 
 
ARKIV:
20.12.07 Grieg-året 2007 nærmar seg sin ende, og me har samtalt med direktør Ragna Sofie Grung Moe om høgdepunkt og utfordringar. - Om vi har lykkes, er opp til andre å svare på, men ut fra debatter, diskusjoner og kunstnerisk deltakelse vet vi i allefall at profilen har engasjert både dypt og bredt! At vi ville møte en slik entusiasme kunne vi ikke vite på forhånd, men vi er veldig glade for det. For det handler slik jeg ser det, i bunn og grunn om hva Grieg selv står for, at Grieg-arven stadig er aktuell – og forhåpentligvis vil være det i årene som kommer, seier Grung Moe i dette intervjuet.

30.11.07 "Det stadig tilbakevendende problemet når det gjelder menneskerettigheter, er motsetningen mellom universelle rettigheter og nasjonenes suverenitet", skriver Eva Joly i dette foredraget. 22. oktober arrangerte den norske ambassaden i Paris, UD, Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, FIDH og Grieg 07 et Grieg-Dreyfus-seminar i Paris, med professor Harald Herresthal, Eva Joly, Souhayr Belhassen og Michel Tubiana som innledere. Vi presenterer her Jolys innlegg i oversatt versjon.

09.11.07 26. november-1. desember arrangerer Oslo Strykekvartett sin årlige festival, denne gang med Griegs musikk som utgangspunkt - med et bearbeidet, konfronterende og humoristisk blikk. OSKs cellist, Øystein Sonstad, har omarrangert en rekke av Griegs mest sentrale komposisjoner, ”Ballade i g- moll”, Bjørnsons melodrama ”Bergljot”, og hele ”Peer Gynt”! Men han har også fullført Griegs ufullendte F- dur kvartett, i Griegs eget tonespråk! Det blir debatt og mere til - se hele programmet her.

06.11.07 Bian Liunian spiller erhu, et kinesisk strengeinstrument. Da Rikskonsertene introduserte ham for den norske fiolinisten Henning Kraggerud, ble resultatet en turné i Norge i samarbeid med Grieg 07. Siden slutten av oktober har de to reist rundt sammen med pianisten Christian Ihle Hadland og den kinesiske sangeren Wang Yan. - Jeg ville gjerne koble Bian og Henning fordi jeg opplever at de har noe av den samme musikalske friheten både teknisk og musikalsk, sier Lise Lundh, som har vært produsent for prosjektet.

26.10.07 Edvard Griegs engasjement i Dreyfus-saken var utgangspunkt og inspirasjon for et møtested for en dagsaktuell meningsutveksling om ytringsfrihet og menneskerettigheter i Palais de la Bourse, mandag 22.10. Sidiki Kaba ledet seminaret som samlet sett ble en sterk dokumentasjon av de truslene ytringsfrihet og menneskerettigheter står overfor idag. Et engasjert publikum kom med innspill til innlederne i siste fase av møtet. Les mer om arrangementet her.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version