Du er her: Hjem / Hjem /

 
30. OKTOBER 1890 BREV TIL HERMANN LEVI
28. oktober 07

                                                                                                        Kristiania, 30. oktober 1890

 

ÆREDE HERR HOFFKAPELLMESTER!

Min hustru antydet nylig at Lenbachs portrett av henne kanskje engang ville bli solgt på auksjon sammen med hans etterlatte verker med tittelen ”Ukjent portrett”. Heldigvis tok hun feil, før vår avreise ankom bildet, og det var tydelig blitt behandlet på nytt av opphavsmannen. Min beste takk til Dem for den vellykkede kommisjon. Jeg tør også be Dem la min takk ved en passende anledning nå mester Lenbach.

”Dessverre må jeg av helsemessige grunner avslå Deres vennlige innbydelse om å komme til München i vinter. Å opptre offentlig er for opprivende. I tillegg er det meg nå om å gjøre å arbeide. Men forhåpentlig vil de nære det er å opptre på Deres abonnementskonserter senere bli meg til del.”

Vennligst hils herr kapellmester Fischer, som også har skrevet til meg angående denne saken.

 

Høyaktelsesfullt

EDVARD GRIEG

 

ARKIV:
31.12.07 Hvor er Grieg? Hva gjør Grieg? Hva tenkte Grieg en julidag i 1865 eller i 1898? Spalten presenterer store og små begivenheter fra komponistens hverdag hentet fra hans omfangsrike produksjon av brev, artikler og taler. Vårt aller siste Griegsitat er hentet fra hans dagboksnotat 31. januar 1905

10.12.07 Hvor er Grieg? Hva gjør Grieg? Hva tenkte Grieg en julidag i 1865 eller i 1898? Spalten presenterer store og små begivenheter fra komponistens hverdag hentet fra hans omfangsrike produksjon av brev, artikler og taler. Den 10. desember 1890 foreslår Edvard Grieg at Bjørnson skal skrive et moderne requiem som Grieg vil tonesette.

20.11.07 Hvor er Grieg? Hva gjør Grieg? Hva tenkte Grieg en julidag i 1865 eller i 1898? Spalten presenterer store og små begivenheter fra komponistens hverdag hentet fra hans omfangsrike produksjon av brev, artikler og taler. I dette brevet forteller han til sin gode venn at han veier mindre enn på lenge; 47 1/2 KILO!

28.10.07 Hvor er Grieg? Hva gjør Grieg? Hva tenkte Grieg en julidag i 1865 eller i 1898? Spalten presenterer store og små begivenheter fra komponistens hverdag hentet fra hans omfangsrike produksjon av brev, artikler og taler. Edvard Griegs helse var ikke god i mange perioder av hans liv. I oktober 1890 må han avslå å gi konsert i München.

15.10.07 Hvor er Grieg? Hva gjør Grieg? Hva tenkte Grieg en julidag i 1865 eller i 1898? Spalten presenterer store og små begivenheter fra komponistens hverdag hentet fra hans omfangsrike produksjon av brev, artikler og taler. Høsten 1883 er Edvard Grieg alene på konsertturne i Europa i en vanskelig periode for ekteparet Grieg.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version