Du er her: Hjem / Hjem /

 
GRIEGFILM
02. november 07
Alexander Wisting står bak en ny dokumentar om Grieg som ble vist under filmfestivalen i Bergen nylig. Filmen inngår i en serie portrettdokumentarer med navnet "Norwegian Masters".
 
I artikkelen "Mennesket bak musikken" beskriver regissøren i samtale med Lars Ditlev Hansen den nye filmen, som tar utgangspunkt i Paris etter Dreyfus-affæren. Grieg er tilbake i byen for å holde sin første konsert etter lengre tid, etter at Grieg offentlig støttet Dreyfus i saken mot ham.
 
- Jeg tror vi fikk maks ut av Edvard Grieg. Han gav det han kunne gi oss, sier Wisting i dette intervjuet i Dagsavisen. 
 
"Ikke alt bør legges i datidens mer formelle språk. Ellers er dette en velfungerende dokumentar, uten altfor mange originale oppslag, men fin nok i flyten til at interessen holdes oppe", skriver Aftenpostens Per Haddal i en anmeldelse av filmen.
 
Filmen ble også anmeldt i Bergens Tidende. "Den viser oss ingen nye sider ved komponisten og mennesket Edvard Grieg, men er samtidig en fin, opplysende fortelling om et ikke helt enkelt kunstnerliv", skriver Jan Landro der.
 
Også i Jyllandsposten kan man lese om filmen, i artikkelen Grieg bak facaden

Komponist Lars Petter Hagen foreta en studie- og dannelsesreise i den nye filmen
Foto: Sveinn Fannar Johannsson
 
 
 
 
 

 

ARKIV:
19.12.07 På nyttårsaften kunne man høre det siste programmet i UNG Grieg. Vi takker NRK for godt samarbeid i Grieg-året!

28.11.07 Søndag 2. desemberkl. 15.30, vil Generasjonskoret/Buolvvat hylle Edvard Grieg og hans musikk på en matiné i Sparebank 1 sin festsal i Tromsø.

21.11.07 Professor Harald Herresthal, som nylig deltok under vårt Grieg/Dreyfus-seminar i Paris er aktuell med utgivelsen av to nye bøker. Les mer her.

20.11.07 G-kraft er i gang, og Erik Bjørnskau i Aftenposten gjorde mandag et intervju med bidragsyterne den første kvelden. Vi har lenket opp til artikkelen.

12.11.07 Japan er det eneste landet utenfor Norge med en egen, nasjonal Griegkomité. I september og oktober gikk flere store Grieg-arrangementer av stabelen. Aftenposten var til stede, les deres rapport her.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version