Du er her: Hjem / Hjem /

 
NÅR SOLI HEIM TIL NOTTI VIL MEG LYSA
10. oktober 07
Noen vil ha det til at menneskene i dødsøyeblikket opplever at livet passerer revy - "som når en bildebok faller mot gulvet", sier dikteren André Bjerke.
Det er ikke oss levende gitt å vite om dette stemmer, og like lite vet vi om hva som passerte gjennom Edvard Griegs sinn i overgangen mellom liv og død natten til 4. september 1907. Men det er lov å fabulere om det...
 
Med denne poetisk-musikalske forestillingen ønsker noen av de beste utøverkreftene fra Norges musikkhøgskole å skape sin visjon om komponistens bevissthetsstrøm denne natten - en variasjonsrekke i toner, ord og bilder over temaet Edvard Grieg.

Medvirkende:

Tor Espen Aspaas (klaver), Sveinung Bjelland (klaver), Isa Katharina Gericke (sopran), Kolbjørn Holthe (fiolin), Kjell Tore Innervik (slagverk), Mona Julsrud (sopran), Aage Kvalbein (cello), Liv Ulvik (kveder)

Programmet inkluderer bl.a.:

Sonate for fiolin og klaver nr. 2 i G-dur, op. 13 (1867), 1. sats
Poesien (fra Romancer og sange, op. 18)
Ved Rondane, op. 33 nr. 9
Morgo ska du få gifte deg (fra 19 Norske folkeviser, op. 66)
Ved Gjætle-bekken (fra Haugtussa, op. 67)

Samt musikk av Erik Dæhlin

Konsertdatoer:

21.10.07, kl. 18 – Lindemansalen, Norges musikkhøgskole (billetter i døren)
23.10.07, kl. 19.30 – Logen Teater, Bergen (www.billettservice.no)

 


Tor Espen Aspaas, foto: Ingrid Eide
 

Isa Gericke
Foto: Morten Krogvold 
 
 
ARKIV:
19.12.07 På nyttårsaften kunne man høre det siste programmet i UNG Grieg. Vi takker NRK for godt samarbeid i Grieg-året!

28.11.07 Søndag 2. desemberkl. 15.30, vil Generasjonskoret/Buolvvat hylle Edvard Grieg og hans musikk på en matiné i Sparebank 1 sin festsal i Tromsø.

21.11.07 Professor Harald Herresthal, som nylig deltok under vårt Grieg/Dreyfus-seminar i Paris er aktuell med utgivelsen av to nye bøker. Les mer her.

20.11.07 G-kraft er i gang, og Erik Bjørnskau i Aftenposten gjorde mandag et intervju med bidragsyterne den første kvelden. Vi har lenket opp til artikkelen.

12.11.07 Japan er det eneste landet utenfor Norge med en egen, nasjonal Griegkomité. I september og oktober gikk flere store Grieg-arrangementer av stabelen. Aftenposten var til stede, les deres rapport her.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version