Du er her: Hjem / Hjem /

 
EN HYLLEST TIL ANNA POLITKOVSKAYA
01. oktober 07
Den russiske journalisten Anna Politkovskaya profilerte seg tidlig gjennom kontroversielle rapporter om menneskerettighetsbrudd utført av russiske tropper i Tsjetsjenia. 7 oktober 2006 ble hun drept i leiligheten sin. 
 
Raftohuset, The Human Rights House Network, "Fédération internationale des ligues des droits de l'Homme” FIDH og Grieg 07 er enige om at å fremføre Griegs musikk på ettårsdagen for hennes død er en vakker og sterk måte å minnes Politkovskaya, som selv spilte og var glad i denne musikken.
 
Vi oppfordrer alle bidragsytere til å legge sine arrangement inn i kalenderen vår.
 
I tillegg tilbyr vi en "gjør det selv"-plakat der konsertarrangører etter å ha lastet ned denne kan fylle inn sin egen informasjon om tid, sted, navn på utøvere osv.
 
Vi håper at kalenderen vil inspirere utøvere verden over, og skape spontane små konserter i humanisten Griegs ånd, til minne om menneskerettighetsforkjemperen Politkovskaya.
 
SLIK GJØR DU:
 
For printing og trykking
Filen «Politkovskaya_poster_HI_RESOLUTION.pdf» lastes ned fra denne lenken til din egen maskin. Den åpnes i Acrobat Reader 8 (som kan lastes ned fra Adobe gratis), og man kan deretter legge til ønsket tekst (maks 4 linjer). Trykk «Save as» for å videresende til trykkeri etc. eller «Print» for å printe ut på egen printer.
 
For e-post og nettpublisering 
Filen «Politkovskaya_poster_WEB.pdf kan lastes ned fra denne lenken til din egen maskin. Den åpnes i Acrobat Reader 8 (som kan lastes ned fra Adobe gratis som over), og man kan deretter legge til ønsket tekst (maks 4 linjer). Trykk «Save as» for å videresende til ønskede e-postadresser eller publiser plakaten på nett.

Formatet på posterne er A3, men dette tilpasses autimatisk ettersom hvilket format du kan skrive ut på din egen printer.
 
 

Poster med instruksjon 
 

Anna Politkovskaya
 

 
 
  
 
ARKIV:
20.12.07 Grieg-året 2007 nærmar seg sin ende, og me har samtalt med direktør Ragna Sofie Grung Moe om høgdepunkt og utfordringar. - Om vi har lykkes, er opp til andre å svare på, men ut fra debatter, diskusjoner og kunstnerisk deltakelse vet vi i allefall at profilen har engasjert både dypt og bredt! At vi ville møte en slik entusiasme kunne vi ikke vite på forhånd, men vi er veldig glade for det. For det handler slik jeg ser det, i bunn og grunn om hva Grieg selv står for, at Grieg-arven stadig er aktuell – og forhåpentligvis vil være det i årene som kommer, seier Grung Moe i dette intervjuet.

30.11.07 "Det stadig tilbakevendende problemet når det gjelder menneskerettigheter, er motsetningen mellom universelle rettigheter og nasjonenes suverenitet", skriver Eva Joly i dette foredraget. 22. oktober arrangerte den norske ambassaden i Paris, UD, Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, FIDH og Grieg 07 et Grieg-Dreyfus-seminar i Paris, med professor Harald Herresthal, Eva Joly, Souhayr Belhassen og Michel Tubiana som innledere. Vi presenterer her Jolys innlegg i oversatt versjon.

09.11.07 26. november-1. desember arrangerer Oslo Strykekvartett sin årlige festival, denne gang med Griegs musikk som utgangspunkt - med et bearbeidet, konfronterende og humoristisk blikk. OSKs cellist, Øystein Sonstad, har omarrangert en rekke av Griegs mest sentrale komposisjoner, ”Ballade i g- moll”, Bjørnsons melodrama ”Bergljot”, og hele ”Peer Gynt”! Men han har også fullført Griegs ufullendte F- dur kvartett, i Griegs eget tonespråk! Det blir debatt og mere til - se hele programmet her.

06.11.07 Bian Liunian spiller erhu, et kinesisk strengeinstrument. Da Rikskonsertene introduserte ham for den norske fiolinisten Henning Kraggerud, ble resultatet en turné i Norge i samarbeid med Grieg 07. Siden slutten av oktober har de to reist rundt sammen med pianisten Christian Ihle Hadland og den kinesiske sangeren Wang Yan. - Jeg ville gjerne koble Bian og Henning fordi jeg opplever at de har noe av den samme musikalske friheten både teknisk og musikalsk, sier Lise Lundh, som har vært produsent for prosjektet.

26.10.07 Edvard Griegs engasjement i Dreyfus-saken var utgangspunkt og inspirasjon for et møtested for en dagsaktuell meningsutveksling om ytringsfrihet og menneskerettigheter i Palais de la Bourse, mandag 22.10. Sidiki Kaba ledet seminaret som samlet sett ble en sterk dokumentasjon av de truslene ytringsfrihet og menneskerettigheter står overfor idag. Et engasjert publikum kom med innspill til innlederne i siste fase av møtet. Les mer om arrangementet her.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version