Du er her: Hjem / Hjem /

 
GRIEG, STEMME OG ELEKTRONIKK
12. september 07
Lørdag 15. september er alt klart for en glitrende sesongåpning av AVGARDE – Bergens konsertserie for ny musikk. Temaet for konserten er Grieg, stemme og elektronikk.
 
 AVGARDE byr på britiske loops, samtids-Ibsen, elektronisk stemmebruk og Grieg som du aldri har hørt han før – blant annet ved hjelp av BIT20 Ensemble og to unge, kvinnelige komponister: Tansy Davies og Natasha Barrett.

Noen av Bergens fineste samtidsmusikere står på scenen når BIT20 Ensemble framfører Knut Vaages komposisjon ”Odyssé”, som er en fri betraktning over Griegs lyriske stykker (opus 54). Dirigenten for BIT20 ensemble er Halldis Rønning, 29 år og fra Bergen.

På programmet står også to unge kvinnelige komponister: BIT20 urframfører verket Grind show av Tansy Davies, som har en særlig interesse for loops og elektronikk, og som blander så ulike sjangrer som klassisk og eksperimentell rock. Komponisten er også en del av INTEGRA-prosjektet som BIT20 deltar i, og som er et samarbeid mellom komponister, utøvere og forskere i hele Europa.

Natasha Barrett bruker stemme og elektronikk til å mane frem spennende lydbilder, og framfører selv verket Fetters of a dream, som fikk Nordisk Råds Musikkpris i 2006. Barrett holder også en kort innføring i sin tilnærming og bruk av stemme og elektronikk.

Kvelden byr i tillegg på Ibsen både i Griegs tolkning og i samtidsdrakt, med sanger av Grieg og Kjell Habbestad, med samme tekst, og dessuten et Hamlet-inspirert verk: Ophelia av Jostein Stalheim.

Kvelden avsluttes med et nytt verk av Sigurd F. Olsen, også dette verket med fokus på stemme og elektronikk.


Program:
Åpning ved komponist Synne Skouen
Konferansier: Morten Eide Perderson

19:00
Knut Vaage: Odyssé // BIT20 ensemble
Tansy Davies: Grind show (urfremføring) // BIT20 ensemble

Pause 20 minutt

20:00
Foredrag v/Natasha Barrett // Om stemme og elektronikk

Pause 20 minutt

21:00
Ibsen-sanger av Grieg og Kjell Habbestad // Njål Sparbo, sang. Einar
Røttingen, piano
Jostein Stalheim: Ophelia // Bettina Smith, sang. Einar Røttingen, piano

Pause 20 minutt

22:00
Natasha Barrett: Fetters of a dream // Natasha Barrett
Sigurd F. Olsen // Nytt verk for stemme og elektronikk

23.00 Slutt 

 
Natasha Barrett
 
Knut Vaage
Foto: Morten Krogvold
 
Kjell Habbestad
 
Jostein Stalheim
 

Njål Sparbo
Foto: Guri Dahl 
 
ARKIV:
19.12.07 På nyttårsaften kunne man høre det siste programmet i UNG Grieg. Vi takker NRK for godt samarbeid i Grieg-året!

28.11.07 Søndag 2. desemberkl. 15.30, vil Generasjonskoret/Buolvvat hylle Edvard Grieg og hans musikk på en matiné i Sparebank 1 sin festsal i Tromsø.

21.11.07 Professor Harald Herresthal, som nylig deltok under vårt Grieg/Dreyfus-seminar i Paris er aktuell med utgivelsen av to nye bøker. Les mer her.

20.11.07 G-kraft er i gang, og Erik Bjørnskau i Aftenposten gjorde mandag et intervju med bidragsyterne den første kvelden. Vi har lenket opp til artikkelen.

12.11.07 Japan er det eneste landet utenfor Norge med en egen, nasjonal Griegkomité. I september og oktober gikk flere store Grieg-arrangementer av stabelen. Aftenposten var til stede, les deres rapport her.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version