Du er her: Hjem / Hjem /

 
ETTERKLANG
12. september 07
Det nærmer seg avslutningen på Septemberfestivalen. Søndag 15. september inviterer Kristin Mulders og Knut Christian Jansson til konserten "Etterklang" i Rekstensamlingene.
 
Her framfører de følgende program:
 
Edvard Grieg Fra Lyriske stykker, Op.12
Nr. 1 «Arietta»

Fem Dikt av Otto Benzon, Op.70
Nr. 1 «Eros»
Nr. 2 «Jeg lever et liv i lengsel»
Nr. 3 «Lys natt»
Nr. 4 «Se deg for»
Nr. 5 «Diktervise»

Fra Slåtter, Op.72
Nr. 3 «Bruremarsj frå telemark»
Nr. 8 «Bruremarsj etter myllarguten»
Nr. 7 «Røtnamnsknut»

Gustav Mahler
Lieder eines Fahrenden gesellen
I «Wenn mein schatz Hochzeit macht»
II «Ging heut morgen übers Feld»
III «Ich hab?ein glühend messer»
IV «Die zwei blauen augen von meinem schatz»

Edvard Grieg
Fra Lyriske stykker, Op.12
Nr. 7 «Efterklang»

Om utøverne
Kristin Mulders kommer fra Norheimsund, og har opptrådt som solist med blant annet Bergen Filharmoniske Orkester. Hun har også vært solist i flere kirkemusikalske verk. Kristin har utdanning i både sang og klaver fra Wartburg College i Iowa, Usa og Griegakademiet, Institutt
for musikk, UiB. Hun har vært engasjert i prosjekter i New York, turnert i Kina, samt gjort flere opptredener for norsk TV og radio.

Knut Christian Jansson er født i Fredrikstad og startet å spille piano i en alder av seks år. Foruten klaverstudier har han også kirkemusikkutdannelse fra Griegakademiet. Jansson har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, blir mye brukt som kammermusiker og har
regelmessig medvirket på Troldhaugens sommerkonserter.

Mulders og Jansson gir i år konserter sammen både i Bergen sentrum, på Troldhaugen, i Stavanger, og til høsten venter flere opptredener i New York og Washington DC.

Konserten arrangeres i samarbeid med Rekstensamlingene.

 
Kristin Mulders
Foto: Johan Molenaars
 
 
ARKIV:
19.12.07 På nyttårsaften kunne man høre det siste programmet i UNG Grieg. Vi takker NRK for godt samarbeid i Grieg-året!

28.11.07 Søndag 2. desemberkl. 15.30, vil Generasjonskoret/Buolvvat hylle Edvard Grieg og hans musikk på en matiné i Sparebank 1 sin festsal i Tromsø.

21.11.07 Professor Harald Herresthal, som nylig deltok under vårt Grieg/Dreyfus-seminar i Paris er aktuell med utgivelsen av to nye bøker. Les mer her.

20.11.07 G-kraft er i gang, og Erik Bjørnskau i Aftenposten gjorde mandag et intervju med bidragsyterne den første kvelden. Vi har lenket opp til artikkelen.

12.11.07 Japan er det eneste landet utenfor Norge med en egen, nasjonal Griegkomité. I september og oktober gikk flere store Grieg-arrangementer av stabelen. Aftenposten var til stede, les deres rapport her.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version