Du er her: Hjem / Hjem /

 
HITS OG KONTINENTALE IMPULSER
05. september 07
Denne helgen besøker MiN-ensemblet fra Nordland Bergen. De har to konsertprogram å by på: Ole Bulls-Hits og Kontinentale impulser.
 
MiNensemblet fra Nordland er et ettertraktet kammerensemble som de siste årene har markert seg som særlig nyskapende og ivrig på å utprøve nye uttrykksmåter og former. Konsertene deres høster lovord både hjemme og ute, nå sist ved en vårturné i Russland og en musikkteaterproduskjon «White Brain Wash», som kommer på Norgesturné neste vår. MiNensemblet reiser med varierte besetninger og ulike program. Repertoaret har dynamikk og bredde og spenner fra tidlig musikk til samtidsmusikk.
 
I Bergen får vi oppleve både den humoristiske og løsslupne utgaven av ensemblet gjennom «OleBullsHits» og kammermusikalske mesterverk i «Kontinentale impulser» på lørdag.
 
OleBulls-Hits 
Publikum kan glede seg til et uforglemmelig møte mellom kjente og kjære nasjonale musikkskatter og skeive taktarter, overraskende vendinger og nye tonedrakter, alt sammen arrangert av Bjørn Andor Drage. MiNensemblet er også stolte over å ha med en gjest - Susanne Lundeng fra Nordland.
 
Musikken som skal spilles på konserten har allerede høstet mange lovord fra kritikere. Da CD-en «OleBullsHits» kom ut høsten 2006 var dette noen av utsagnene: «Eminent lek med gamle kjenninger» og «Herlig radbrekking!» 
 
Kontinentale impulser

Under MiN-ensemblets lørdagskonsert får vi høre musikk av den finske komponisten Kaija Saariaho - "Cendres", samt verker av  Edvard Grieg (Andante con moto), Franz Berwald (Septett B-dur) og Ernst von Dohnányi (Sekstett C-dur)MiN-ensemblet 
Foto: Trym Ivar Bergsmo 
  

 
 
 

 

ARKIV:
19.12.07 På nyttårsaften kunne man høre det siste programmet i UNG Grieg. Vi takker NRK for godt samarbeid i Grieg-året!

28.11.07 Søndag 2. desemberkl. 15.30, vil Generasjonskoret/Buolvvat hylle Edvard Grieg og hans musikk på en matiné i Sparebank 1 sin festsal i Tromsø.

21.11.07 Professor Harald Herresthal, som nylig deltok under vårt Grieg/Dreyfus-seminar i Paris er aktuell med utgivelsen av to nye bøker. Les mer her.

20.11.07 G-kraft er i gang, og Erik Bjørnskau i Aftenposten gjorde mandag et intervju med bidragsyterne den første kvelden. Vi har lenket opp til artikkelen.

12.11.07 Japan er det eneste landet utenfor Norge med en egen, nasjonal Griegkomité. I september og oktober gikk flere store Grieg-arrangementer av stabelen. Aftenposten var til stede, les deres rapport her.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version