Du er her: Hjem / Hjem /

 
GRIEG INTERNASJONALE KORFESTIVAL
04. september 07
6.-9. september går Grieg Internasjonale Korfestival av stabelen - og gjennom helgen kommer 30 kor fra 11 nasjoner til Bergen for å delta i konkurranser og på konserter.  
 
Korbevegelsen står sterkt i Bergen og Hordaland. Helgen 6.-9. september vil byen være sentrum for korsangere og dirigenter så vel som for de mange korinteresserte.

Grieg Internasjonale Korfestival gir muligheten til å høre en rekke gode kor fra mange land og kulturer - 30 kor fra 11 nasjoner vil delta i konkurranser og på konserter: Det er snakk om hele fem mannskor, to damekor, tre studentkor, tre barne/ungdomskor, seks kammerkor, sju blandet kor og fire vokalensembler.
Det blir tre kategorier i konkurranser (sakral musikk, profan musikk, folkemusikk), Grieg Grand Prix (superfinale) og ti korkonserter i tillegg til de større fellesarrangement og konserter.

”Sing Together Carmina Burana” ser ut til å bli litt av et ”stunt”. Mer enn 400 av de 1000 påmeldte festivaldeltakerene har sunget verket før og vil gjøre det igjen i Grieghallen fredag 7. september kl.22.30.

Grieg Grand Prix er festivalens superfinale. Her er det mulig å oppleve seks av festivalens beste deltakerkor utvalgt av juryen som lørdag 8. september vil konkurrere i Grieghallen om festivalens høyeste pris (på 6000 euro).

Om Grieg Internasjonale Korfestival
Stiftelsen Grieg Internasjonale Korfestival, ble stiftet av Norges Korforbund Hordaland mars 2004, og har som formål å produsere internasjonale korfestivaler.

Mål og hensikt
Stiftelsen Grieg Internasjonale Korfestival vil produsere Grieg Internasjonale Korfestival hvert annet år i Bergen, og med det etablere en synlig og kvalitativ festival gjennom et spennende og variert festivalprogram, skape en arena for korsang på høyt nivå, samtidig som korsangens bredde og mangfold er representert til glede for byen, regionen så vel som for deltakende kor.

Grieg Internasjonale Korfestival har også til hensikt å kunne stimulere og styrke regionens mange kor til videre aktivitet, vekst og utvikling.
Den første Grieg Internasjonale Korfestival ble gjennomført 1.-4. september 2005, og den andre Grieg Internasjonale Korfestival avvikles 6-9 september 2007.

Programstrategi
Rammene for festivalens innhold og profil ble lagt i festivalen 2005, og kan kort skisseres som følger:

Korkonkurranse i tre kategorier med avsluttende Grieg Grand Prix. Deltakende kor må kvalifisere seg til deltakelse på grunnlag av innsendt lydopptak.
(Domkirken, Grieghallen)

Korkonserter med deltakende kor. 3-5 kor deltar på hver konsert.
(Håkonshallen, Troldsalen, Domkirken, Johanneskirken, Korskirken)

”Sing together…” er en vokalsymfonisk programkontrast til korkonkurransene og konsertene som er primært a cappella. Ved festivalen i 2005 var det Mozart Requiem (med et festivalkor på 250 sangere) som ble presentert, og ved årets festival fremføres Carl Orff: Carmina Burana i Grieghallen med over 400 korsangere i tillegg til symfoniorkester og solister.

Synergi og samarbeid
Norges Korforbund har lagt sin lederkonferanse til Bergen i tilknytning til Grieg Internasjonale Korfestival og i forlengelse av festivalen arrangeres Nordisk-Baltisk Dirigentsymposium.
FONOKO (Foreningen Norske Kordirigenter) lagt sin årlige kongress til Bergen festivaldagene.

Bergen vil kommende festivaldager være arena for et nasjonalt og internasjonalt møte mellom korsangere og dirigenter så vel som for publikum som vi oppfordrer til å ta del i de mange arrangementene som vi tror vil gi musikalske opplevelser og glede.

 


 


 
 
 
ARKIV:
19.12.07 På nyttårsaften kunne man høre det siste programmet i UNG Grieg. Vi takker NRK for godt samarbeid i Grieg-året!

28.11.07 Søndag 2. desemberkl. 15.30, vil Generasjonskoret/Buolvvat hylle Edvard Grieg og hans musikk på en matiné i Sparebank 1 sin festsal i Tromsø.

21.11.07 Professor Harald Herresthal, som nylig deltok under vårt Grieg/Dreyfus-seminar i Paris er aktuell med utgivelsen av to nye bøker. Les mer her.

20.11.07 G-kraft er i gang, og Erik Bjørnskau i Aftenposten gjorde mandag et intervju med bidragsyterne den første kvelden. Vi har lenket opp til artikkelen.

12.11.07 Japan er det eneste landet utenfor Norge med en egen, nasjonal Griegkomité. I september og oktober gikk flere store Grieg-arrangementer av stabelen. Aftenposten var til stede, les deres rapport her.

Gå til arkiv

Tilbake til Arkivet

Klikk her for å få en utskriftsvennlig version av denne siden.Utskriftsvennlig version